Bezienswaardigheden Gardameer

Wil je er op uit. Het Gardameer en de omgeving van het Gardameer heeft volop te bieden. Hieronder hebben we een aantal bezienswaardigheden, attracties en activiteiten opgenomen die je kunt bezoeken of ondernemen. Meer lezen over een van de attracties en bezienswaardigheden? Klik gewoon even door!

Natuur en het Gardameer

Monte Baldo

Vanaf de plaats Malcesine loopt er een kabelbaan naar de bergketen de Monte Baldo. Eenmaal op hoogte heb je een fantastisch uitzicht over het meer en de Povlakte. De berg is ook voor de sportieveling te beklimmen met de fiets of met de wandelschoenen aan. Lees hier verder.

Parco Natura Vita

Nabij het Gardameer vindt u ook Parco Naturo Viva. Dit is een groot safaripark waar plek is gemaakt voor ongeveer 1500 dieren. Ook bevindt zich bij dit park een dinosauruspark. Lees verder ……

Parco Giardino Sigurta

Van de glooiende heuvels tot aan het meer zelf strekt een groot natuurpark zich uit bij het Gardameer. Dit park wordt beschouwd als een van de vijf mooiste parken van de wereld. Prachtige bomen en bloemen zijn dan ook in Parco Giardino Sigurta te bewonderen.

Brasa Schlucht

Wie vanuit Limone, dat direct aan het Gardameer ligt, wilt rijden naar Pieve zal zich door vele smalle tunneltjes begeven op grote hoogte met een adembenemend uitzicht. Deze tocht staat bekend als de Brasa Schlucht. Het was ook hier dat ooit James Bond met grote vaart door heen reed.

Plaatsen aan en rond het Gardameer

Bergamo

De stad Bergamo is gelegen in Lombardije en kent een uitgebreid en ommuurd historisch centrum. In dit gedeelte van de stad zijn verschillende kastelen en kerken te bezoeken. Daarnaast kent de stad ook veel modewinkels en heeft het een eigen botanische tuin. Lees verder.

Brescia

Deze oude stad kent vele historische gebouwen, waaronder ook enkele Romeinse. Zo is er ook in Brescia groot cultureel erfgoed te vinden. In de benedenstad zijn grote winkelpromenades en restaurants. Lees meer over Brescia!

Bardolino

De aan het Gardameer gelegen plaats Bardolino staat vooral bekend om haar eigen wijn, maar kent daarnaast ook een stadcentrum met diverse winkels en restaurants. Tevens is in Bardolino een wijnmuseum en een olijfoliemuseum te vinden. Lees hier meer.

Borghetto

Borghetto is een historisch plaatsje waar u volop gezelligheid vindt en van waaruit diverse activiteiten zoals fietstochten kunt ondernemen. Lees nu!

Winkelen in Desenzano

Aan de zuidelijke oever van het Gardameer ligt de plaats Desenzano. De stad is rijk aan vele winkels en ook grote exclusieve merken als Armani hebben hier een winkel. Ook kan men in Desenzano heerlijk uitgaan door het grote aanbod aan bars en discotheken. Meer weten, lees het hier.

Eiland in het Gardameer

Het Isola del Garda is het grootste eiland in het Gardameer. Officieel is het eiland nog steeds privébezit, maar is het sinds enkele jaren opengesteld voor publiek. Op het eiland krijg je een rondleiding door de villa en de tuinen.

Beleef de Middeleeuwen

Als je Lazise nadert heb je even het idee dat je in de middeleeuwen bent terechtgekomen. De stad is nog voorzien van haar oude stadsmuur en wordt gedomineerd door een groot kasteel. Daarnaast heeft de plaats ook een ruime boulevard met winkels en restaurants. Kijk hier voor meer informatie over Lazise.

Stadspaleizen in Mantua

Ten zuiden van het Gardameer ligt de stad Mantua en is vanaf het meer goed te bereiken. De hele stad ademt historie uit en de vele kerken en stadspaleizen zijn ook absoluut een bezoek waard.

Peschiera del Garda

Gelegen ten zuidoosten van het Gardameer ligt Peschiera del Garda in de buurt van diverse grote campings. Ontdek de geschiedenis van deze leuke plaats. Lees verder.

Pieve en de Griezelterrassen

Pieve is één van de achttien dorpjes die deel uit maken van de gemeente Tremosine. Maar door de hoge ligging van Pieve is het dorpje bekend geworden van de Griezelterrassen.

Salo

Salò geldt als een van de mooiste badplaatsen aan het Gardameer. Het heeft dan ook mooie en langgerekte boulevards en is voorzien van vele winkeltjes. Ook kan men vanaf Salò een boottocht maken naar het eiland Isola del Garda

Sirmione

Sirmione is wel een heel bijzondere en bekende plaats in het Gardameer. Sirmione ligt namelijk op een schiereiland in het zuiden van het Gardameer. Niet allen de ligging is uniek, ook Sirmione zelf is meer dan de moeite waard. Lees meer over Sirmione!

Verona

De geschiedenis van Verona gaat terug tot in de Romeinse Tijd en uit die tijd dateren nog veel gebouwen en ruïnes. Het beste voorbeeld daarvan is het Amfitheater, maar daarnaast kent de stad ook vele winkels en restaurants. Lees hier meer over de bezienswaardigheden in Verona.

Attracties

Canevaworld

Vlakbij Lazise ligt het grote attractiepark Canevaworld. Het park is in vier themagebieden onderverdeeld waar je de attracties kunt bezoeken. Zo is er een waterpark, maar ook de Movieland Studios. Meer over Canevaworld.

Gardaland

In de buurt van Castelnuovo ligt het grote attractiepark Gardaland. Dit park kent in totaal 32 attracties, waarvan er vijf achtbanen zijn. Voor jong en oud is er hier genoeg te beleven. Lees hier meer informatie over Gardaland.

Park Jungle Adventure

Bij de plaats San Zeno ligt het pretpark Park Jungle Adventure. Hier is bomenklimmen nog nooit zo leuk geweest. Lees meer over alle bijzondere attracties.

Musea

Vittoriale degli Italiani

In Gardone Riviera ligt het Vittoriale degli Italiani. Dit is een groot complex van verschillende gebouwen en straten. Hier bevinden zich verschillende tuinen, maar ook een openluchttheater en u heeft een prachtig uitzicht op het meer.

Ferrari Museum

Anderhalf uur ten zuiden van het meer ligt de plaats Maranello. In deze plaats is de alleroudste Ferrarifabriek te vinden, maar ook een bijbehorend museum. Hier is een grote collectie auto’s te bewonderen, waaronder de Formule 1 wagens van het merk. Lees hier verder over het Ferrari museum.