Wandelen Gardameer

Wanneer u een vakantie heeft geboekt in een mooi plaatsje aan het Gardameer, dan is het de moeite waard om de omgeving eens te gaan verkennen. Langs het Gardameer zijn namelijk talloze wandelroutes te lopen, die u bij de mooiste plekjes van Italiƫ brengen. U kunt bijvoorbeeld prachtige bergwandelingen maken. Dit kunt u zelfstandig doen, maar u kunt er ook voor kiezen om met een gids een route te wandelen. Het Gardameer is de ideale plek om langs te wandelen en is daarom ook zeker aan te raden!

Wandelen van Torbole naar Tempesta

Zo kunt u bijvoorbeeld een wandeling maken van Torbole naar Tempesta. Wanneer u deze wandeling gaat maken, dan moet u er ongeveer 3,5 uur voor uit trekken. Het is een wandelroute die ook erg geschikt is voor minder geoefende wandelaars. Tijdens de wandeling heeft u voortdurend een prachtig uitzicht over de omgeving en het Gardameer. Wanneer u aan het wandelen bent, moet u ook een aantal trappen beklimmen. In totaal gaat het om 400 treden. De trappen zijn erg veilig en stevig, dus u kunt er zonder problemen gebruik van maken.

Het wandelgebied in Monte Baldo

Monte Baldo is een gebied waar u uitstekend kunt wandelen. Er is veel flora en fauna te vinden. Wijngaarden, cipressen en olijfbomen zijn maar enkele van de prachtige natuurcreaties die u hier aan treft. Op verschillende plekken in de Monte Baldo heeft u daarnaast een prachtig uitzicht over het Gardameer en de omgeving. U kunt hier verschillende wandelroutes lopen. Deze variƫren van enigszins eenvoudige wandelpaden, tot pittige wandelroutes waar u regelmatig moet klimmen en klauteren. Wanneer u van uitdaging houdt, dan zijn deze wandelroutes zeker aan te raden!

Diverse andere wandelroutes in de buurt van het Gardameer

Tremosine is ook een prachtig gebied om te gaan wandelen. Het ligt ongeveer 600 meter hoger dan het Gardameer en deze plek biedt toegang tot diverse wandelpaden in de bergen. Lago di Ledro is een klein bergmeer waar u een wandeling om heen kunt maken. Dit meer ligt ongeveer op 650 meter hoogte. U moet er wel rekening mee houden dat het hier iets kouder kan zijn, dan beneden bij het Gardameer. In maart kunt u er zelfs nog in de sneeuw lopen. Maar het is zeer zeker de moeite waard!