Het Gezellige Westen

De Westkant is minder massaal qua toerisme dan de Zuidoost hoek van het Gardameer. Maar jaarlijks trekken ook hier vele Nederlanders naar toe op zoek naar de prachtige natuur, het verkoelende water van het Gardameer en de gezellige plaatsjes langs het Gardameer.

Aan de westkant van het Gardameer lopen de bergen grotendeels over in het Gardameer. Dit geldt dan met name voor het gebied tussen Toscolano en Limone in het noordwesten van het Gardameer. Het Zuidwesten is vlakker en hier liggen ook grotere plaatsen en vind je de grotere campings aan de westzijde van het Gardameer.

Campings aan de westkant

Aan de westkant van het Gardameer liggen campings zoals Camping Weekend. Camping Weekend ligt bij het plaatsje Salo dat door veel mensen als het leukste stadje wordt gezien aan de westzijde van het Gardameer.  Andere campings die in de zuidwest hoek van het Gardameer liggen zijn bijvoorbeeld Fontanella en Fornella. Richting de noordelijke kant van de westzijde is doorgaans minder ruimte voor grote campings. Bij Toscolano vind je wel de gelijknamige camping Toscolano. Helemaal in het noordwesten ligt camping Garda bij Limone Sul Garda

Natuurschoon

Aan de westkant is het nodige natuurlijkschoon te vinden. Een rit door de Brasa Schlucht is een aanrader. Je rijdt door een prachtige kloof met bergen en het Gardameer als decorstukken. Varen op het Gardameer is ook een optie om van het natuurschoon te genieten. Huur eens een boot en vaar bijvoorbeeld eens naar het Isola del Garda. Dit eiland ligt vlakbij camping Fornella bij San Felica del Benaco.

Camping Weekend

Gelegen vlakbij Salo en met uitzicht op het Gardameer. Dat is camping Weekend.

Bezoek Salo

Gezellige plaatjes langs de weskant van Gardameer zoals Salo.