.

Over Camping Fontanelle

Camping Fontanelle is gelegen aan de zuid kant van het Gardameer in het idyllische plaatsje Moniga del Garda. Deze kindvriendelijke camping is voorzien van enkele speelweides, een eigen kiezelstrand en een Nederlands sprekend animatie team. Op Zoover wordt de camping met ongeveer een 7,5 beoordeeld. Deze gemoedelijke overzichtelijke camping valt vooral in de smaak bij gezinnen met kleine kinderen.

Zwembad & Strand

Camping Fontanelle heeft een zwembad en een kinderzwembad.  Om de zwembaden heen vindt u ligbedden en parasols. In de zwembaden worden er ook vaak spelletjes georganiseerd door het animatie team. Het dragen van een badmuts is verplicht.
Vanaf uw standplaats of accommodatie kunt u ook gemakkelijk lopen naar het privé kiezelstrand van de camping.

Vermaak & Vertier

Op Fontanelle bevinden zich ook enkele speelweides waar kinderen hun energie op kwijt kunne. Zo heeft de camping bijvoorbeeld een sportveld, waar bijvoorbeeld voetbal en tennis gespeeld kunnen worden, en voor de kleine kinderen is er ook een speeltuin.

In het hoogseizoen is er ook een Nederlands sprekend animatie team op de camping te vinden. Zij organiseren activiteiten van de kleintjes op de camping. Elke dag kunnen terecht bij de kids club. Hier kunnen kinderen tijdens het knutselen en tekenen nieuwe vriendjes maken. Ook kunnen kinderen hier wat leren over het Gardameer en de omgeving. In de avond kunnen de kinderen lekker mee dansen tijdens de minidisco.

Het animatie team organiseert ook diverse activiteiten voor de wat oudere kinderen en voor de volwassenen. Op het sportveld worden er toernooien georganiseerd, in het zwembad kun u meedoen met de aqua gym en in de avond kunt u genieten van diverse live-shows.

Belangrijke voorzieningen

Op Camping Fontanelle vindt u de volgende voorzieningen:

–          Receptie
–          Mini-supermarkt
–          Restaurant
–          Bar
–          Zwembad
–          Wifi (tegen betaling)

Waar aan het Gardameer?

Camping Fontanelle ligt op 1 kilometer afstand van het centrum van het idyllische Moniga del Garda. Wanneer u in dit dorpje bent moet u zeker de Chiaretto proberen. Deze beroemde fruitige rosé wordt in de wijngaarden van Moniga del Garda verbouwd.

Het historische central van het plaatsje ligt boven in de heuvels. Hier vindt u het eeuwen oude Castello. Tegenover dit kasteel staat één van de oudste kerken van het Gardameer: de kerk van San Martino. Aan de zuid-oost kant van Moniga del Garda vindt u de haven van het dorp: Porto Nautica. Hier bevindt zich een botenverhuurbedrijf. Hier kunt u verschillende boten huren zoals een rubberbootje of een speedboot. Vanuit deze haven kunt u in verschillende havens van het Gardameer aanmeren.

Op ongeveer 19 kilometer afstand ten zuiden van de camping ligt het schiereiland Sirmione. Dit plaatsje staat bekend om zijn helende water bronnen en zijn verrukkelijke Italiaanse ijs. Op het eiland kunt u overblijfselen van gebouwen uit de Romeinse tijd bewonderen. Vooral bekend in Sirmione is het imposante 15e eeuwse Castello Scaligero. Dit kasteel is een van de belangrijkste en mooiste bezienswaardigheden van het plaatsje.
U kunt vanaf de camping met de auto naar Sirmione reizen. Eenmaal aangekomen kunt u recht voor de ingang uw auto kunt parkeren. Tijdens het hoogseizoen kan de parkeerplaats overvol zijn dan kunt het beste met een (gehuurde) boot reizen en aanmeren in de haven van Sirmione en zo direct vanuit de boot het centrum instappen.

Op ongeveer 30 kilometer afstand van de camping bevinden zich enkele amusementsparken. Gardaland is het grootste pretpark van het Gardameer en is zeker een bezoekje waard. Nabij gelegen bevindt zich het waterpark Caneva world, Een groot park met veel (steile) glijbanen en verschillende zwembaden.