Het populaire zuiden

Het Gardameer is vooral erg lang en niet zo breed. Het breedste deel van het Gardameer vind je in het Zuiden. Op zijn breedst is het Gardameer daar zo’n 17 km breed. Het zuidelijk gedeelte is ook vlakker en minder bergachtig. Er is daarmee ook voldoende ruimte voor vele grote campings. Al met al gaan dan ook veel vakantiegangers naar het zuiden van het Gardameer. Ook aan de oost- en westoever vind je in de meer zuidelijke delen de meeste campings.

Grote Campings

Zoals gezegd is in het Zuiden alle ruimte aanwezig om mooie, grote campings aan te leggen. Het land loopt hier ook langzamer over in het meer en daarmee is het gebied ook ideaal om te zwemmen, zeker voor kleinere kinderen. Aan de zuidkant vind je dan ook diverse stranden. Soms zijn die stranden privé stranden van de naastgelegen camping. Een van de campings met een privéstrand is Camping Bella Italia. Camping Bella Italia is één van de grootste campings – zo niet dé grootste – in Europa.

Sirmione: Schiereiland in het Gardameer

De grote aanwezigheid van toeristen in het zomerseizoen, zorgt er voor dat er het nodige vertier te vinden is in de omgeving. Leuke restaurants, winkeltjes of attractieparken als Gardaland en Canevaworld. In het zuiden ligt een schiereiland dat het Gardameer inloopt met op het schiereiland de plaats Sirmione. Sirmione heeft een historisch centrum waar het altijd goed toeven is.

Camping Bella Italia

De grootste camping van Europa. Volop vermaak voor de hele familie.

Sirmione

Bezoek het prachtige Sirmione. Gelegen als schiereiland in het Gardameer.