Reizen naar het Gardameer

Wie naar het Gardameer rijdt per auto kan kiezen om over Zwitserland of Oostenrijk te rijden:

Over Zwitserland

Route over Zwitserland: via Keulen over Karlsruhe, Basel door de Gotthard tunnel en vervolgens langs Chiasso, Milaan, Brescia en richting Verona en Venetië. Omdat je via zwitserland rijdt, moet je denken aan de aanschaf van een Autobahn vignet kost rond de €36. De Gotthard tunnel is zo’n 17 kilometer lang. Bij de tunnel kunnen in de zomermaanden lange files ontstaan.  Totale afstand is bijna 1.200 km vanaf Utrecht

Via Oostenrijk

Route over Oostenrijk: via Frankfurt naar Nürnberg, langs München en over de Brennerpas en vervolgens naar Verona/Modena. Alternatief om München te meiden is om te rijden via de Fernpass te rijden (na Frankrfurt over Stuttgart, Ulm, Füssen en Innsbruck en dan over de Brennerpas). Totale afstand is bijna 1300 km vanaf Utrecht.

Rijdt u over de snelweg in Oostenrijk dan is een Oostenrijks Autobahn vignet verplicht. Voor 10 dagen is dat ongeveer €11 en voor 2 maanden komt het neer op ruim €27. Verder is rekening te houden met tol voor de Brennerautobahn en tol op de autosnelweg in Italie (samen zo’n €25).

Vliegen

De dichtstbijzijnde vliegvelden zijn die van Verona en Bergamo bij Milaan. Ryanair vliegt vanaf diverse regionale vliegvelden naar Bergamo. Alternatieve luchthavens zijn die de luchthavens bij Milaan (Malpensa en Linate) en de luchthaven van Venetië.

Met de trein

Optie is verder om de trein te nemen. Er rijdt een autotrein vanaf Den Bosch naar Bologna. Vanaf Bologna is het afhankelijk van uw plaats van bestemming nog een kleine 200 kilometer rijden. Bij het Gardameer zijn er stations bij Desenzano en Peschiera. Om daar te komen reist u eerst naar Milaan.