Moutainbiken en Fietsen

Wanneer u er graag met de fiets of mountainbike op uit trekt en u bent in Italië op vakantie, dan kunt u langs het Gardameer volop uw fietssport beoefenen. Zeker tijdens het voorjaar en de zomer, kunt u zich hier prima vermaken op de fiets of mountainbike. Het mooie weer en de aangename temperatuur, zijn ingrediënten die er voor zorgen dat u met plezier op de fiets stapt. De kustlengte van 160 kilometer rondom het Gardameer, biedt voldoende perspectief voor een leuke en avontuurlijke fietstocht!

Meran als vertrekpunt gebruiken voor uw fietstocht

Juist omdat u er met de fiets of mountainbike op uit trekt, krijgt u veel kans om iets van de mooie omgeving te zien. Meran is bijvoorbeeld een plaatsje waar u prima kunt starten op de fiets. Dit is een dorpje dat ligt in de Italiaanse Alpen, dichtbij het Gardameer. Het dorpje ligt aan de rivier de Etsch en deze kunt u helemaal volgen tot het Gardameer. Wanneer u op de fiets stapt, houd u dan wel rekening met de hoogteverschillen die er zijn. U zult daardoor meer kilometers moeten maken dan u misschien vooraf had ingecalculeerd.

Fietsen door de gletsjerdalen van de Alto Adie en Trentino

Ook het dorpje Toscolano-Maderno kan prima als startpunt gebruikt worden voor het maken van een mooie fietstocht langs het Gardameer. De bergen en schilderachtige dorpjes geven uw fietstocht voldoende kleur. De gletsjerdalen van de Alto Adige en Trentino zijn ook prima te gebruiken voor een mooie fietsroute langs het Gardameer. Zo kunt u bijvoorbeeld vanaf de Passo di Resia naar Lago di Garda fietsen. Dit is een tocht van 200 kilometer, maar het is een fietservaring om nooit meer te vergeten! Het brengt u langs schitterende plekjes, zoals charmante wijnstadjes en appelboomgaarden.

Kleinere fietsroutes

Er worden u dus voldoende mogelijkheden geboden om Italië per fiets te verkennen en dan vooral het gebied rondom het Gardameer. Wanneer u liever een wat kleinere fietsroute wilt afleggen, kiest u dan voor de fietsroutes in Peschiera del Garda en Veneto. U kunt dan tegelijkertijd een bezoek brengen aan deze kleine plaatsjes, waar u diverse historische bezienswaardigheden aantreft. U zult zich echter geen moment vervelen, wanneer u de op fiets stapt en zo het Gardameer op een andere manier zult leren kennen.