.

Over Camping Toscolano

Camping Toscolano is gelegen aan de west oever van het Gardameer dichtbij het plaatsje Maderno. Deze sfeervolle camping heeft een zeer speciale ligging. Camping Toscolano is namelijk gelegen binnen de muren van een prachtig 14e-eeuw klooster. De camping is voorzien van ruime schaduwrijke plekken en standplaatsen. Op Zoover wordt de camping met ongeveer een 7 beoordeeld. De camping wordt vooral gewaardeerd om haar unieke ligging.

Zwembad & Strand

Camping Toscolano is voor zien van een zwembad en een apart kinderbad. Langs de zwembaden bevinden zich diverse ligbedden en parasols. Hier kunt u heerlijk liggen terwijl u van het mooie uitzicht geniet. Het dragen van een badmuts is verplicht op deze camping. Door de directe ligging aan het Gardameer heeft de camping heeft haar eigen privé kiezelstrand met een gezellige bar.

Heeft u behoefte aan een zandstrand dan kunt u een stukje verderop in Maderno heerlijk genieten van een breed privé zandstrand omgeven door park. Dit strand is voorzien van strandstoelen, ligbedden, parasols en kleedhokjes. U kunt uw honger stillen bij de pizzeria en voor kinderen zijn er genoeg speel gelegenheden. Het beoefenen van enkele water sporten is mogelijk aan de overkant van het meer in de prachtige badplaats Torri del Benaco.

Vermaak & Vertier

Door de unieke locatie is de camping eigenlijk zelf een bezienswaardigheid. Het 14e-eeuwse klooster wordt op verschillende manier tentoongesteld aan de camping gasten. Zo betreedt u de camping door een van de eeuwen oude poorten en het restaurant is gelegen in de crypten van het oude klooster.

De camping is voorzien van diverse speelweides en sportvelden. Tijdens het hoogseizoen is er een animatie team aanwezig die campinggasten van jong en oud vermaken met hun leuke activiteiten. Zo wordt er tijdens de zomer verschillende sport toernooien georganiseerd en er kunnen zelf paardrijlessen worden gevold op de camping! In het hoogseizoen worden er regelmatig, net buiten de camping, concerten georganiseerd. De jeugd kan dan lekker tijdens de open lucht disco mee dansen.

Belangrijke voorzieningen

De belangrijkste voorzieningen op camping Toscolano zijn:

–              Meertalige receptie
–              Bar en restaurant
–              Pizzeria
–              Minimarkt
–              Wasserette
–              Wifi (tegen betaling)
–              Zwembad met apart kinderbad

Waar aan het Gardameer?

Camping Toscolano is gelegen aan de west oever van het Gardameer bij het gelijknamige plaatsje Toscolano. In dit historisch plaatsje vindt u diverse ruïnes uit de Romeinse tijd zoals de overblijfselen van een grootte villa waar u de prachtige vloer mozaïeken kunt bezichtigen. In Maderno kunnen diverse sport activiteiten beoefend worden zoals golf, paardrijden en wandelen.

Vanaf het plaatselijke haventje kunt u met de boot diverse havendorpjes aandoen van het Gardameer waaronder Torri del Benaco. Deze prachtige badplaats beschikt over een rijke historie, en een schitterende boulevard. Het oude haventje vormt het hart van het gezellige dorpje. Bewonder de overgebleven middeleeuwse torens en muren of geniet van de prachtige eeuwen oude straatjes en gebouwen. Verder kunnen de mensen die graag diverse watersporten beoefenen kunnen hier hun hart ophalen.

Vanuit Toscolano Maderno kunt u makkelijk met de auto uitstapjes maken naar diverse plaatsje rondom het Gardameer maar ook wat grotere steden zoals Verona. Deze historische stad was de inspiratie voor Shakespear om Romea en Julia te schrijven. Bezoek bijvoorbeeld Julia’s balkon in de Via Capello of betuig voor iemand de liefde op een van de muren van Julia’s huis.

Wilt u deze camping boeken? Kijk dan op: