.

Over de Camping

Camping Fornella is gelegen aan de west kant van het Gardameer dichtbij het plaatsje San Felice del Benaco. Deze familie camping wordt beheerd door een Italiaanse familie. Deze camping beschikt over een privé kiezelstrand, een ruimzwembad en een animatie team. Op Zoover wordt de camping met ongeveer een 8 beoordeeld. Deze camping is vooral geschikt voor gezinnen met kleine kinderen en gezinnen met tieners.

Zwembad & Strand

De camping beschikt over een ruime zwembad en een kinderbad. Naast beide zwembaden bevinden zicht ligbedden met Parasols. Bij de bar naast het zwembad kunt u een hapje of een drankje halen. In de zwembaden is het dragen van een badmuts niet verplicht.

De camping heeft twee privé kiezelstranden direct gelegen aan het Gardameer. Ten zuid-oosten van de camping bevindt zich het ‘ochtend strand’. Dit strand is rustig gelegen met een prachtig uitzicht op Isola del Garda. Het ‘avond’ strand bevindt zich ten zuid-westen van de camping. Dit strand ligt de hele dag in de zon. Dichtbij vindt u ook een bar en een restaurant. Het strand beschikt ook over het boot centrum ‘Baia Verde’ waar u uw eigen of gehuurde boot kunt aanmeren.

Vermaak & Vertier

Camping Fornella is een echt familie camping. In de zomermaanden is er een animatie team aanwezig die de hele dag de kinderen vermaken. De camping beschikt ook over een grote speeltuin met speeltoestellen waar kinderen lekker hun energie kwijt kunnen. Verder is de camping ook voorzien met diverse speelvelden waar men kan voet- en volleyballen en tennissen.

In de zomermaanden is er op de camping ook een animatieteam aanwezig om de kinderen te vermaken. Zij organiseren elke dag leuke activiteiten voor de kinderen tijdens de miniclub waar kinderen lekker kunnen knutselen en tekenen. Verder organiseert het animatie ook regelmatig aqua gymnastiek, spelletjes in het water, sport toernooien en diverse avondshows voor jong en oud.

Belangrijke voozieningen

De belangrijkste voorzieningen op Camping Fornella zijn:

–          Receptie
–          Minisupermarkt
–          Restaurant en bar
–          Zwembad met apart kinderbad.
–          Wifi (tegen betaling)
–          Wisselkantoor

Waar aan het Gardameer?

Camping Fornella bevindt zich aan het west kant van het Gardameer vlakbij het plaatsje San Felice del Benaco. Dit pittoreske plaatsje staat bekend om zijn omliggende olijf- en wijngaarden. Eeuwen geleden is er veel gestreden in San Felice, De zienbaar aangetaste 14e eeuwse kasteel en de omliggende ruines gelegen in het centrum van het plaatsje, zijn de souvenirs van de middeleeuwse oorlogen.

Vanaf het ‘ochtend’ strand van de camping is Isola del Garda te bewonderen. Op het eiland staat het prachtige Villa Borghese Cavazza. Deze imposante Neo-gotische villa is gebouwd aan het begin van 20e eeuw en is geopend voor rondleidingen en privé bezoekers. Vanaf het nabij gelegen haven Portese kunt u de boot pakken om dit prachtige eiland te bezoeken.

Vanaf Porto Portese kunt de boot pakken naar vrijwel alle toeristische plekken gelegen langs het Gardameer. Pak bijvoorbeeld op zaterdag ochtend de boot naar Salò en loop uitgebreid langs alle kraampjes met lokale producten op de versmarkt.

Grotere steden zoals BresciaVerona, en Milaan zijn gemakkelijk te bezoeken met de auto. Ook Venezië is goed te doen vanuit het Gardameer maar het is bijna onmogelijk om er te parkeren. Een betere optie is om met de auto naar Terminal Fusina te rijden waar u de auto kunt parkeren. Vanaf de haven pakt u de boot naar het centrum van Venezië.