Surfen Gardameer

Lekker een keer surfen op het Gardameer of van uw vakantie een surfvakantie maken? Het kan op het Gardameer. Het Gardameer biedt namelijk volop surfmogelijkheden. Ook wanneer u nog nooit op de surfplank heeft gestaan, dan zijn er voldoende plaatsen waar u uit kunt kiezen om surfles te volgen. Een surfles is zeker even een investering, maar de lessen die u er leert, daar heeft u uw gehele leven profijt van. Er zijn een aantal plekken aan het Gardameer te vinden waar u uitstekend kunt surfen. Riva del Garda, Torri del Benaco, Malcesine en Limone zijn bijvoorbeeld plekken waar u op de surfplank kunt staan. Kitesurfen kan uitstekend in Brenzone, Malcesine en Limone.

Surfen in Trentino

Het Gardameer is de ultieme plek voor surfers om hun sport te kunnen beoefenen. Niet alleen de temperatuur en het klimaat zijn er erg aangenaam, ook de winden die over het Gardameer heen waaien zijn prima geschikt om op de surfplank te gaan staan. Op het Gardameer waait de beste wind om te kunnen windsurfen. Een prima plek waar u bijvoorbeeld kunt beginnen met surfen is Trentino. Hier bevinden zich veel surfscholen, waardoor u zichzelf eerst de kneepjes van het vak kunt aanleren. Een bekende zeilschool in deze plaats is Torbole. Uiteraard is er voldoende mogelijkheid om ook daadwerkelijk op de surfplank te kunnen staan.

Surfen in Riva del Garda

Een prima plek waar u kunt surfen op het Gardameer is Riva del Garda. De omgeving is er erg bergachtig en natuurlijk zijn er de perfecte omstandigheden om te kunnen surfen, zoals de goede wind als belangrijkste factor. Camping Bavaria ligt dichtbij het centrum van Riva del Garda en heeft zelfs een eigen surfschool. Wanneer u nog nooit surflessen heeft gevolgd, dan kunt u prima hier van start gaan. Voor de gevorderde surfer is er ook zeker voldoende mogelijkheid om het Gardameer op te gaan om te gaan surfen.

Surfen in Malcesine

Het noorden van het Gardameer is de perfecte bestemming om te kunnen surfen. Malcesine is bijvoorbeeld zo’n plek. Overdag kan er een wind waaien van wel windkracht 7. De gevorderde surfer zal dan maar al te graag op de surfplank staan. In de avond zwakt de windkracht over het algemeen af naar windkracht 3 of 4, waardoor ook de beginnende surfer de surfplank op kan. Er is altijd wind aanwezig op deze plaats, zodat er voldoende ruimte is om te surfen en zo te kunnen genieten van de wind en de zee.