.

Camping Baia Verde

Camping Baia Verde ligt vlakbij Manerba del Garda. Deze kindvriendelijke camping heeft schaduwrijke en ruime standplaatsen. Het Gardameer is makkelijk te bereiken vanuit de camping. In het hoogseizoen is er veel te beleven voor de kinderen. De camping wordt op Zoover ongeveer met een 8 beoordeeld. De camping wordt vooral gewaardeerd door gezinnen met kleine kinderen.

Zwembad en Strand

De camping heeft een zwembad van 375 m² met lagune, waterfonteinen en whirlpool een kinderzwembad met waterfonteinen voorzien van toegangstrap en een verwarmd zwembad voorzien met 8 whirlpools en psychedelische verlichting. Het zwembad is omheind met een hek. Een badmuts is niet verplicht. Het kiezel strand van het Gardameer kunt u makkelijk binnen 10 minuten bereiken vanaf de camping.

Vermaak en Vertier

De camping beschikt over een aantal speelplaatsen voor kinderen. In het hoogseizoen is er een Nederlands sprekend animatie team aanwezig. Er worden meerdere activiteiten per dag georganiseerd door het animatie team. Tijdens de Miniclub kunnen kinderen knutselen, spelletjes spelen en meedoen met speurtochten. Er bevindt zich een sportveld op de camping waar kinderen op kunnen voetballen en volleyballen. Verder staan er ook tafeltennis tafels op de camping. In het hoogseizoen worden er ook avondshows georganiseerd voor jong en oud.
.

Belangrijke voorzieningen

De belangrijkste voorzieningen op Camping Baia Verde zijn:

–          Receptie
–          Bar
–          Italiaans restaurant
–          Wifi (Beperkt en tegen betaling)
–          Zwembad met apart kinderbad

Waar aan het Gardameer?

Camping Baia verde ligt op 2 kilometer afstand van Manerba gelegen aan de west-oever van het Gardameer. In dit plaatsje kunt u de vele verborgen archeologische schatten ontdekken. Op ongeveer 2 kilometer afstand van de camping vindt u Rocca di Manerba. Hier kunt u de rotsen beklimmen om de eeuwen oude burcht te bewonderen en om genieten van een prachtig uitzicht over het Gardameer. Beneden aan de heuvel kunt u een café drinken in een van de trattoria’s of een museum bezoeken.

Op 2,5 kilometer afstand van de camping bevindt zich Porto Torchio. Vanuit deze haven kunt u binnen een uur bijna elke dorp van het Gardameer bereiken. U kunt ook met de boot naar het eiland San Bagio, dat haar eigen strand en bar heeft. U kunt de badplaats Salò bezoeken met de boot of met de auto. Deze stad staat bekend om zijn schitterende boulevards en gezellig restaurants met uitzicht over het water. San Felice del Benaco is ook zeker een aanrader. Hier kunt u een van de omliggende wijn- en olijfgaarden bezoeken. Hier kunt u ook een middeleeuws kasteel bezoeken uit de 14e eeuw. Aan de voet van deze ruïnes kunt u een mooi plekje voor een picknick vinden.

De amusementsparken van het Gardameer zijn ook makkelijk te bereiken vanaf Baia Verde. U bent met de auto binnen ongeveer 40 minuten bij Gardaland. Nabij gelegen ligt het waterpark Caneva. Een groot park met veel (steile) glijbanen en verschillende zwembaden.

Grotere steden kunt u makkelijk bezoeken met de auto of de trein. Met de auto bent u binnen een uur in Verona. Als u liever wilt reizen met de trein dan kan dat vanaf Desenzano. Dit treinstation ligt op 13 kilometer afstand van de camping. Vanuit hier kunt a gemakkelijk reizen naar Milaan, Bergamo en Venetië.

Wilt u boeken? Kijk dan op: