Varen en boot huren Gardameer

Al lang voordat u een vakantie boekt aan het Gardameer, droomt u er al van om een mooie vaartocht te maken op het Gardameer. Dit beroemde meer in Italië biedt voldoende mogelijkheden om een mooie vaartocht te maken, of met de zeilboot op stap te gaan. Zo kunt u er voor uzelf een mooie vaar- of zeilvakantie van maken. Er zijn talloze vaarroutes die u kunt ondernemen, om zo een indruk te krijgen van de mooiste bezienswaardigheden rondom het Gardameer. Laat u daarom inspireren door de vele mogelijkheden die er zijn.

Bootje huren, of met uw eigen boot

Er zijn diverse plekken rondom het Gardameer waar u een bootje kunt huren om het Gardameer op te gaan. Kijk bijvoorbeeld eens op Gardaboat. De mooie plekjes op het Gardameer om te varen zijn het punto San Vigilio, Isola del Garda, Sirmione, Rocca di Manerba, Limone, Salò, Lazise

In de meeste gevallen heeft u geen vaarbewijs nodig, dit komt omdat het kleine bootjes zijn. Wanneer u gebruik wilt maken van deze mogelijkheid, dan moet u er wel op tijd bij zijn, want in het hoogseizoen zijn er veel toeristen die van deze mogelijkheid gebruik willen maken. Wanneer u met uw eigen boot wilt gaan varen op het Gardameer, bereid u dan voor op de strenge eisen die er zijn omtrent veiligheid.

Zeilen op het Gardameer

Ook voor zeilers is het Gardameer de ultieme plek om met de zeilboot er op uit te trekken. Het Gardameer wordt gekenmerkt door regelmatige winden, waardoor er voldoende mogelijkheden zijn om te kunnen zeilen. Ook het milde klimaat en aangename temperatuur zijn erg gunstig. Er zijn rondom het Gardameer dan ook veel zeilcursussen te volgen. Dit kan bijvoorbeeld in Malcesine. Elk jaar wordt er ook een grote zeilwedstrijd gehouden. Dit is de Centomigla van Bogliaco. Dit is een ontmoeting tussen diverse top zeilers uit de gehele wereld.

Een zeilschool volgen in Trentino

Trentino is een plek aan het Gardameer waar u ook uitstekend kunt zeilen. Hier zijn dan ook veel zeilscholen te vinden. Wanneer u er een echte zeilvakantie van wilt maken, dan kunt u prima een zeilschool volgen in Trentino en volop genieten van de prettige winden die over het Gardameer heen waaien. U zult er absoluut de tijd van uw leven hebben en ook een volgend jaar weer opnieuw een zeilvakantie boeken. Laat u daarom verrassen door de mogelijkheden van het Gardameer en maak er een mooie vaar- of zeilvakantie van!

Campings met aanlegsteiger

Er zijn rond het Gardameer diverse campings met een eigen aanlegsteiger. Campings met een aanlegsteiger zijn bijvoorbeeld Camping Fornella, Camping Europa Silvella, Camping Molino en Camping Belvedere.