.

Over Camping Garda

Camping Garda bevindt zich aan de noordzijde van het Gardameer op loop afstand van het historische centrum van Limone sul Garda. Deze groene camping heeft vele schaduwrijke standplaatsen en is een echte familie camping. Door de directe ligging aan het Gardameer heeft de camping een privé kiezelstrand voor campinggasten. Op Zoover wordt de camping met ongeveer een 7 beoordeeld. Camping Garda wordt vooral gewaardeerd om zijn mooie en rustige locatie.

Zwembad & Strand

De camping beschikt over een zwembad met een prachtig uitzicht over het Gardameer. Naast het zwembad bevinden zich ligbedden en parasols. Naast dit zwembad is camping ook nog voorzien van een kinderbad. Het dragen van een badmuts is verplicht. Camping Garda is direct gelegen aan het Gardameer. Hierdoor is het privé kiezelstrand vanaf de camping makkelijk te bereiken.

Vertier & Vermaak

Camping Garda is voorzien van een beachvolleybalveld en een speelplaats voor kinderen. In het hoogseizoen is er een animatie team aanwezig om de kinderen en de jeugd te vermaken.  Ongeveer 100 meter van de camping bevinden zich een paar tennisbanen.

Belangrijke voorzieningen

De belangrijkste voorzieningen van Camping Garda zijn:

–              Receptie
–              Bar en restaurant
–              Minimarkt
–              Pizzeria
–              Zwembad met kindergedeelte
–              Wasserette

Waar aan het Gardameer?

Camping Garda is gelegen aan de noord kant van het Gardameer ongeveer een halve kilometer van het pittoreske Limone sul Garda. In dit deel van het Gardameer bestaat het landschap vooral uit bergen en rotsen, ‘serre-tuinen’ voor de citroenteelt en eeuwen oude olijfgaarden. Dit vissersdorpje is onder andere bekent om zijn citroenteelt maar vooral om de Limoncello. Vergeet daarom vooral niet een flesje Limoncello mee te nemen naar huis. Wandel over de prachtige boulevard langs het water, stuin door de eeuwen oude smalle straatjes of geniet van een diner in een van de gemoedelijke restaurantjes.

Sportliefhebbers kunnen zich aan de noord oever van het Gardameer zich helemaal uitleven. De sterke wind in dit gedeelte leent zich aan vele sporten op het water. Zo kunt u in Riva, een uitvalsbasis voor vele sporten, onder andere surfen en zeilen. Verder biedt het landschap vele mountainbike en wandel routes.

Voor het bezichtigen van een grotere stad kunt u kiezen uit een aantal mogelijkheden. U bent met de auto binnen ongeveer een uur in de provincie hoofdstad Trente. U kunt hier genieten van de rijke geschiedenis en cultuur die in het verleden is beïnvloed door de Oostenrijkse overheersing. Venetië kunt ook in ongeveer 2 uur bereiken met de auto. Parkeren is alleen heel moeilijk daarom is het makkelijker om de auto bij ‘Terminal Fusina’ te parkeren en vanaf daar met de boot verder te reizen richting het centrum.