Sirmione

Italië is een land waar ontzettend veel te ontdekken is. Dat is onder andere het geval bij het plaatsje Sirmione. Dit ligt op een smal schiereiland, dichtbij het Gardameer. Het bijzondere aan dit Italiaanse stadje, is dat het historische centrum geheel autovrij is. U kunt het centrum van Sirmione ook alleen maar bereiken door middel van een voetgangersbrug. In de binnenstad zijn veel winkeltjes, boetiekjes en steegjes te vinden. In de zomer kan het er erg druk zijn, maar dat neemt niets weg van de sfeer die er in Sirmione aanwezig is.

Historische bezienswaardigheden in Sirmione

Sirmione wordt gekenmerkt door veel mooie bezienswaardigheden. Een prachtig bouwwerk dat u zeker niet kan ontgaan is de waterburcht van de Scaligeri. Het bouwwerk bestaat al meer dan 800 jaar. Het wordt gekenmerkt door ophaalbruggen, valhekken en schietgaten. Wanneer u de antieke ophaalbrug over bent, dan kunt u direct ook een bezoek brengen aan het kerkje van Sint Anna. Hier zijn bijvoorbeeld mooie fresco’s te vinden. Wanneer u graag kennis wilt maken met elementen uit het Romeinse tijdperk, dan kan dit in Grotta di Catullo. Hier treft u ruïnes aan van een oude Romeinse villa. Ook Santa Maria Maggiore is een echte aanrader.

Diverse kuuroorden in Sirmione

Een ander overblijfsel uit de Romeinse tijd zijn de kuuroorden. Dat is tegelijkertijd ook iets waar Sirmione om bekend staat. De Terme di Sirmione is bijvoorbeeld een thermaal bad in Sirmione. Het heeft een oppervlakte van 900 m2. Het bevindt zich in het historische centrum van de stad. U kunt ook een bezoek brengen aan Aquaria. Dit is een prachtig wellness complex in de stad. Zeker wanneer u naar Sirmione bent gekomen om te ontspannen, is dit een echte aanrader. U kunt er volledig ontspannen, opladen en uitrusten!

Sirmione vanaf het water bekijken

U kunt Sirmione het beste per boot bereiken. Er rijdt namelijk een speciale shuttleboot naar het begin van het schiereiland. In de stad zijn er erg weinig parkeerplaatsen te vinden. Elke maandag en vrijdag is er markt in de stad. Dat zorgt voor een gezellige drukte. U kunt er volop fruit, groente en non-food kopen. Daarnaast bezit Sirmione ook een klein haventje. U kunt met een klein bootje een mooie vaartocht maken over het Gardameer. Vanaf het water heeft u een prachtig uitzicht op Sirmione en omgeving.