Salò

Salò is een pittoreske plaats, direct gelegen aan de westkant van het Gardameer. De plaats is bekend vanwege de haven, de winkels en de uitgaansmogelijkheden. In het plaatsje is een prachtige kerk, maar zijn er ook veel typisch Italiaanse hotels. Aan de meerkant is er een prachtig uitzicht over het meer, aan de andere kant van het plaatje ligt een zeer mooi gebergte.

Haven

Dé attractie van Salò is de haven. Centraal gelegen in de stad en gevuld met de meest uiteenlopende plezierjachten. Behalve het kijken naar de jachten, is het ook mogelijk om zelf een jacht of boot te huren en het meer op te gaan. De haven is altijd levendig en vormt het feitelijke centrum van Salò.Vanuit de haven is het mogelijk om de oversteek te maken naar andere plaatsen aan het Gardameer. Hiervoor vaart een pendelboot. Dit is niet alleen leuker dan met de auto, maar vooral ook korter; u hoeft niet rond het meer te rijden en hoeft niet op zoek te gaan naar een parkeergelegenheid.

Winkels en uitgaan

Zoals aangegeven, de haven vormt het centrum van Salò. Hieromheen zijn ook de meeste winkels gevestigd. Er is een leuke, lange doorlopende winkelstraat langs de haven. Hier omheen liggen ook de kleine kenmerkende winkelstraten. Zo is het goed mogelijk om een middag te shoppen in Salò!

De stad is gevuld met vele restaurantjes. Ook typisch Italiaanse ijssalons zijn er te vinden. De restaurant zijn kleinschalig en sfeervol. De straat ‘Langolago Zanardelli’ loopt langs het meer. Aan deze straat liggen vele restaurants en barretjes. Een perfecte locatie voor een etentje, of een Italiaanse espresso of cappuccino, met uitzicht over het meer, de haven en mooie, traditionele gebouwen. Italiaanser dan hier wordt het niet!

Bezienswaardigheden

Een bekende attractie in Salò is Dom Santa Maria Annunziatha. Deze kathadraal is zowel van buiten als binnen te bewonderen, en is volgens de lokale bewoners de belangrijkste kerk aan het meer. In de stad bevind zich een archeologisch museum. Waar de stad door de Romeinen is gesticht en een rijke historie heeft, is een bezoek aan dit museum zeker een aanrader! Als u toch dit museum bezoekt, kunt u meteen naar het raadshuis, dat hiernaast ligt. Dit fraai gebouw is in de 16e eeuw gebouwd.

Als u aan de westkant van het dorp de rivier oversteekt, beland u vanuit het levendige centrum, naar rustig, groen en bergachtig gebied. Hier kunt u oude huizen en boerderijen bezichtigen, vind u enkele hotels en heeft u een schitterend uitzicht over Salò en het Gardameer.