Peschiera Del Garda ligt aan het zuidoosten van het Gardameer. In de stad zijn veel overblijfselen te vinden uit oudere tijden. Wanneer u een liefhebber bent van geschiedenis, dan is deze plaats een echte aanrader wanneer u op vakantie bent in de buurt van het Gardameer. Het centrum van Peschiera Del Garda wordt gekenmerkt door gezelligheid. De vele romantische doorkijkjes en bloemen maken het tot een warm en gezellig stadje. Het centrum van de stad wordt omringd door een vijfhoekige vesting. Deze is gebouwd in de 16e eeuw na Christus.

Watersporten in Peschiera Del Garda

Er zijn diverse mogelijkheden om aan watersport te doen in Peschiera Del Garda. Er is namelijk een mooi strand te vinden bij Peschiera Del Garda. Zo kunt u er bijvoorbeeld golfsurfen, zeilen en waterskiën. Wanneer u graag actief bent op het water, dan is het zeker aan te raden hier een mooie dag van te maken. Er is veel mogelijk in Peschiera Del Garda, waardoor het zeker de moeite waard is om een dag op, of aan het water te verblijven. De echte avonturier zal er vast nog langer willen verblijven!

Het grootste pretpark van Italië bezoeken

Uiteraard moet een bezoek aan Peschiera Del Garda gepaard gaan met een bezoek aan het grootste attractiepark van Italie. Gardaland is een echte aanrader wanneer u met uw kinderen op vakantie bent aan het Gardameer. In dit pretpark zijn meer dan 30 attracties te vinden waar u en uw kinderen zich uitstekend kunnen vermaken. In het pretpark worden ook diverse shows gegeven en met thema’s gewerkt. Ook wanneer u een kleintje bij u heeft is dat geen enkel probleem, want er wordt de mogelijkheid tot kinderoppas geboden. U kunt dan prima met uw oudere kinderen een ritje maken in de achtbaan van Gardaland!

Genieten van een mooie natuur en rijke historie

Waterpark Cavour is ook zeker aan te raden wanneer u met uw kinderen in Italië op vakantie bent aan het Gardameer. Wanneer u een groot liefhebber bent van mooie tuinen, dan kunt u uitstekend terecht in Parco Giardino Sigurta in Valeggio sul Mincio. Hier treft u diverse mooie tuinen aan, waar u ontspannen door heen kunt wandelen en waar u zich kunt verwonderen over de prachtige veelzijdigheid van de natuur. Andere bezienswaardigheden in Peschiera Del Garda zijn bijvoorbeeld de muren en opgravingen uit de Romeinse tijd.