Lazise

Rondom het Gardameer is heel veel cultuur en historie te vinden. Zeker vanaf het Gardameer zelf heeft u een prachtig uitzicht op diverse oude stadjes langs het water. Een plaatsje dat u zeker bezocht moet hebben tijdens uw vakantie aan het Gardameer is Lazise. Zo is dit stadje nog voorzien van een oude stadsmuur. Er wordt ook wel eens gezegd dat de Middeleeuwen opnieuw beleefd kunnen worden in deze stad. Het meest bijzondere aan Lazise is het kasteel uit de 11e eeuw na Christus. In de 14e eeuw na Christus is het kasteel in Lazise weer opgebouwd.

Campings Lazise

Op zoek naar campings bij Lazise? In de directe omgeving zijn vele grote campings te vinden. Direct bij Lazise ligt Du Parc. Maar ook andere grote campings zijn er te vinden. Camping Bella Italia is ook niet ver van Lazise.

Historie

Lazise heeft een belangrijke rol gespeeld als handelscentrum. Dat is onder andere terug te vinden bij het tolhuisje aan de haven. Hier werden alle binnenkomende goederen destijds gecontroleerd. De stad zelf kunt u binnen komen door gebruik te maken van één van de drie stadspoorten. De Scaligeri-burcht is een imposante verschijning in Lazise en is voorzien van 6 grote torens. Wanneer u een liefhebber bent van historie en geschiedenis, dan zit u in Lazise volledig op uw plek. U kunt ook een bezoek brengen aan Parochiekerk San Niccolo. Vooral de fraaie fresco’s trekken volop de aandacht.

Culinair genieten in Lazise

In de avond komt Lazise volledig tot leven. Het plaatsje ligt namelijk in de buurt van diverse grote campings. Lazise beschikt over een grote boulevard waar heerlijk een drankje gedronken kan worden. Dat kan ook bij het knusse haventje in Lazise. Verder zijn er ook talloze winkeltjes te vinden waar u naar hartenlust kunt winkelen. Natuurlijk kunt u ook terecht in één van de restaurants, bars of ijssalons. U moet natuurlijk het Italiaanse ijs geproefd hebben in Lazise. Dat wordt vast smullen!

Thermaal meer

Wanneer u in Lazise rond wandelt en u bent op zoek naar optimale ontspanning, dan kunt u terecht in thermen park Villa dei Cedri. Hier is een groot meer te vinden, welke volledig is omringd door hoge oude bomen. Uiteraard zijn er ook diverse zwembaden te vinden. Schroom daarom niet om een bezoek te brengen aan Lazise wanneer u uw vakantie heeft geboekt aan het Gardameer. U zult volop genieten. De stad is gemakkelijk te bereiken en u heeft daarnaast een prachtig uitzicht op diverse plekken in de stad.