Isola del Garda

Isola del Garda is een prachtig eiland te midden van het Gardameer. Het idyllische maar ook zeer bijzonder ogende eiland is een echte trekpleister. Het geliefde Gardameer kent vele toeristen die er in de buurt op vakantie gaan, maar ook de Italiaanse bevolking is er niet weg te slaan. Isola del Garda trekt daarom veel bekijks en behoort tot een van de vele bezienswaardigheden rondom het Gardameer.

Eiland van het Gardameer

Isola del Garda is het grootste eiland in het meer. Ook al is het eiland in privé-bezit, het is sinds een aantal jaar te bezoeken in de maanden april tot en met oktober. Onder begeleiding van een gids zult u dit pareltje van een eiland op een bijzondere manier ondervinden. Het heeft naast een overweldigend uitzicht over het meer ook een immens mooie villa, gebouwd in de Venetiaans-Gotische stijl.

Historie

Het eiland heeft een zeer rijke geschiedenis welke terug gaat tot de Romeinse tijd. Isola del Garda is in het bezit geweest van monniken in de 9e tot 18e eeuw, die op deze plaats de ultieme rust terugvonden. Maar ook Francis van Assisië heeft er enige tijd doorgebracht met zijn orde. Niet alleen het eiland maar ook de villa heeft een grote historie. De Venetiaanse-Gotische villa op Isola del Garda dateert uit het begin van de 20e eeuw en is hedendaags privé-bezit van de Italiaanse familie Cavezza. De adembenemende kamers van binnen kunt u onder begeleiding van de gids bekijken, evenals de zeer nette tuin vol exotische bloemen en planten.

Ligging

Isola del Garda ligt dichtbij Gardone Riviera en San Felice del Benaco. Vanuit onder andere de havens van Barbarano, Salo, Portese en Manerba is het eiland te bereiken per boot, maar u kunt het eiland ook vanuit andere plaatsen bereiken. Op de boot kunt u al genieten van een mooi zicht op de villa en het gehele eiland.

Rondleiding

Wanneer u Isola del Garda nadert zal de gids al staan te wachten om te beginnen met de rondleiding. De gids zal vanzelfsprekend alle hoogtepunten op het eiland laten zien, zodat u alles over Isola del Garda te weten komt. De tour duurt over het algemeen zo een 90 minuten en wordt afgesloten met een drankje op het terras. Op deze manier ervaart u het prachtige eiland in het Gardameer op een zeer speciale manier en kunt u terugkijken op een bijzondere dag uit!