Desenzano Campings en Bezienswaardigheden

Desenzano del Garda is gelegen in het Zuidwesten aan het Gardameer en is de grootste stad in de regio. De prachtig gerestaureerde handelshuizen aan de haven van Porto Vecchio en in de oude stad herinneren nog aan de Middeleeuwen, toen Desenzano een belangrijk handelscentrum van Noord-Italië was. Bij aankomst in de stad doen de vele exclusieve modewinkels van beroemde Italiaanse designers, zoals Gucci, Versace en Armani, de haven met zijn enorme jachten, de elegante autovrije promenades en de exclusieve nachtclubs al direct vermoeden dat Desenzano onder de categorie mondain mag worden geschaard.

Campings bij Desenzano

De grootste camping bij Desenzano is camping San Francesco. Niet ver van Desenzano is ook Camping Wien te vinden

Het nachtleven

De modebewuste lokale bevolking uit de hele regio komen graag ’s avonds naar Desenzano om te flaneren op de boulevard, uitgebreid te dineren in één van de vele restaurantjes of om tot de late uurtjes vertier te zoeken in de discotheken. Op de vrijdag- en zaterdagavonden wordt het meest trendy uitgaanscentrum aan het Gardameer massaal bezocht. Desenzano ‘by night’ is tegen de achtergrond van de sfeervolle historische huizen en de glinstering van de dorpen aan de overkant van het meer betoverend mooi.

De oude stad

De belangrijkste kerk van de stad, Santa Maria Maddalena, uit de Venetiaanse periode is zeker een bezoekje waard. De kerk is rijkelijk uitgerust met werken van grote Italiaanse kunstenaars, zoals ‘Het laatste avondmaal’ van Tiepolo, één van de belangrijkste schilders van de Italiaanse barok. Andere interessante attracties zijn de opgraving van de Romeinse ‘Villa Romana’, met zijn fraaie vloermozaïeken en het archeologische Museo Archeologico Rambotti.

De kleurijke in Venetiaanse stijl opgetrokken huizen maakt de oude binnenstad heel gezellig. Desenzano staat bekend als hét shopping mekka aan het Gardameer. De smalle straatjes van de stad zijn doorspekt met exclusieve modehuizen en boetiekjes, maar er zijn ook veel kunst- en cadeauwinkels. Het aanbod aan schoenenwinkels is zelfs enorm. In de zomer zijn de winkels tot laat in de avond geopend.

Luxe haven

Direct aan het Gardameer is een jachthaven waar de meest exclusieve jachten en zeilboten liggen. De brede lommerrijke promenade met zijn palmbomen is autovrij en is omringd door uitnodigende terrassen en mooie oude panden. Vanaf hier is er een prachtig uitzicht over het meer. Vanaf de promenade is er een mogelijkheid om naar Sirmione in het oosten te wandelen of naar Padenghe Lido en de stranden in het noorden.