Borghetto Gardameer Italië

Tijdens een vakantie aan het Gardameer wilt u natuurlijk de mooiste plaatsjes in de regio bezocht hebben. Een trip naar het plaatsje Borghetto mag dan ook zeker niet ontbreken. Het is een klein middeleeuws dorpje met verschillende bezienswaardigheden. Om Borghetto binnen te komen, moet u over de Visconti-brug over de Mincio. Wanneer u het dorpje binnen komt, ziet u al snel waarom het zo bijzonder is. Dit zijn namelijk de watermolens. Sommige watermolens zijn zelfs nog in gebruik. Deze worden onder andere ingezet om rijst en tarwe te verwerken.

Een avondwandeling of fietstocht

Wanneer u een bezoek brengt aan Borghetto, dan kunt u dit het beste in de avond doen. De zonsondergang aan de rivier zorgt voor een betoverende sfeer. De oude gebouwen die er in het plaatsje te vinden zijn, geven je het gevoel dat je weer even terug gaat in de tijd. Een avondwandeling is dan ook een echte aanrader in dit plaatsje. Langs de rivier zijn diverse fietsroutes aangelegd, waardoor u gemakkelijk andere dorpjes en plaatsjes in de regio kunt bezoeken. Zo kunt u bijvoorbeeld een fietstocht maken naar Peschiera del Garda.

Historische bezienswaardigheden in Borghetto

Borghetto wordt gekenmerkt door een aantal historische bezienswaardigheden die er te vinden zijn. De burcht Castello Scaligero is bijvoorbeeld een echte aanrader. Deze ligt op een heuvel bij Borghetto. U kunt het kasteel bereiken door over een ophangbrug heen te wandelen. U moet er wel rekening mee houden dat het een forse wandeling is, want u moet aardig klimmen om op de heuvel te komen! Ponte Visconteo is erg indrukwekkend, vanwege de ruines van de brug die er te vinden zijn. Wanneer u fresco’s uit de 15e eeuw wilt bekijken, dan kan dit bij Chiesa di San Marco Evangelist.

Lekker eten in Borghetto

Culinair genieten in Borghetto is ook zeker mogelijk. Ristorante Antica Locanda Mincio staat bekend als een toprestaurant in deze regio en is dan ook een echte aanrader. Borghetto zelf wordt ook gerekend tot een van de mooiste 50 dorpjes uit Italie. Alleen daarom al zou u er een bezoek aan moeten brengen. De olijfbomen, cipressen en eikenbomen maken het tot een schilderachtig dorpje in de heuvels, waar u met veel plezier een tijdje kunt doorbrengen. De bevolking is er erg gastvrij, wat sowieso al kenmerkend is voor deze Toscaanse regio. Het is daarom zeker een bezoek waard!