Bergamo bezienswaardigheden

Op ongeveer een uur rijden vanaf de zuidkant van het Gardameer en ruim 40 kilometer bij Milaan vandaan, ligt de schitterende stad Bergamo. Het is tevens de hoofdstad van de gelijknamige provincie. De stad zelf ligt in de streek Lombardije. Wanneer u op vakantie bent aan het Gardameer, mag een bezoek aan deze oude stad zeker niet ontbreken. De stad heeft ontzettend veel te bieden. Zeker wanneer u een liefhebber bent van cultuur en geschiedenis, dan zult u in Bergamo helemaal in uw element zijn. Bergamo is een veelzijdige stad met bezienswaardigheden voor iedereen.

Bergamo 3Het hoge en lage gedeelte van Bergamo

De stad Bergamo is opgedeeld in een hoog en laag gedeelte. Het hoge gedeelte bestaat grotendeels uit een Middeleeuwse stad. In het lage gedeelte zijn diverse belangrijke gebouwen te vinden. Ook zijn er verschillende woonwijken aanwezig. In het lage gedeelte is tevens het station te vinden en de kunstliefhebber kan uitstekend terecht in Accademia Carrara. Daar zijn diverse prachtige werken te vinden van diverse kunstenaars. Als kunstliefhebber mag een bezoek aan dit museum zeker niet ontbreken. Het hoge en het lage gedeelte zijn onder andere met elkaar verbonden door een kabeltrein.

De Botanische tuin en de winkels in Bergamo

Bergamo heeft een aantal plekken waar u zeker geweest moet zijn. Binnen de muren van Bergamo bevindt zich namelijk een Botanische tuin. U heeft in deze tuin tevens een prachtig uitzicht over de omgeving. De tuin is niet geheel groot, maar vertegenwoordigt wel alle belangrijke plantengroepen vanuit de wereld. De tuin wordt zorgvuldig onderhouden en er wordt alles aan gedaan om beschermde plantensoorten opnieuw in het wild te laten groeien. In Città Bassa vindt u een volledig aanbod van diverse soorten winkels. Natuurlijk speelt mode daarin een belangrijke rol. Kenmerkend voor het straatbeeld zijn de kenmerken van de Jugenstil.

 Diverse bezienswaardigheden in Bergamo

Uiteraard moet u ook een wandeling op de stadsmuren van Bergamo hebben gemaakt. Vanaf de stadsmuren heeft u een mooi uitzicht over de stad. In het historische centrum zijn tevens diverse kerken en palazzo’s uit de Middeleeuwen en de Renaissance te vinden. U kunt echter ook prima een drankje doen op een van de vele terrasjes. Dit komt vooral ook vanwege de vele studenten die er in deze stad te vinden zijn. Voor gezelligheid, cultuur en historie zit u in Bergamo dus prima op uw plek!