Monte Baldo

Wanneer u een bezoekje brengt aan het Gardameer, zijn er een aantal bezienswaardigheden welke u absoluut niet kunt overslaan. De Monte Baldo is daar één van. De Monte Baldo is namelijk een indrukwekkende, prachtige Italiaanse bergketen, welke loopt vanaf het Gardameer tot aan de Adige. De drie toppen van deze bergketen worden de Altissimo, de Pozzette en de Telegrafo genoemd. Zonsop- en ondergang vanaf de Telegrafo is meer dan duizend woorden kunnen omschrijven: een onvergetelijke gebeurtenis in uw leven, welke magisch is als in een sprookje. Hier zult u nog lang van nagenieten.

Wandelen op de Monte Baldo

Er is zoveel te doen en te zien op de Monte Baldo, dat u beslist ogen, oren en tijd tekort zult komen. Wilt u uw tijd optimaal benutten? Maak dan in ieder geval een prachtige wandeling op de Monte Baldo. Dit kan, indien gewenst, onder begeleiding zodat u de mooiste plekjes zult zien en zich nergens zorgen over hoeft te maken. Er zijn heel wat gidsen welke u en uw gezelschap met alle liefde kennis doen maken met de omgeving. Met passie voor het beroep en de natuur begeleiden ze u tijdens een prachtige wandeling. Vergeet af en toe niet van het grote uitzicht te genieten! Want de Monte Baldo is één van de meest populaire uitzichtpunten gelegen aan het Gardameer.

Er brengen namelijk jaarlijks duizenden toeristen een bezoek aan de Monte Baldo, waarbij zij veelal gebruik maken van de kabelbaan, welke loopt vanaf het gezellige en prachtig ogende stadje Malcesino. Van dit stadje tot aan de top van de berg in twee etappes, om vervolgens naar adem te happen vanwege het onbeschrijflijk prachtig uitzicht over het Gardameer.

Overnachten

Overnachten op de Monte Baldo is mogelijk! Er zijn verschillende mogelijkheden, waaronder onder andere de mogelijkheid tot het huren van een berghut. Zo heeft u alle tijd, ruimte, rust en vrijheid om uw ogen uit te kijken samen met uw partner, of – natuurlijk – het hele gezin. Want de Monte Baldo is geweldig en indrukwekkend voor zowel jong als oud. Wilt u meer weten over de mogelijkheden, bezienswaardigheden en de karakteristieke eigenschappen van de prachtige Monte Baldo? Kijkt u dan gerust verder op deze site. Heeft u eens de Monte Baldo bezocht, dan wilt u waarschijnlijk nooit meer anders. De Monte Baldo is een lust voor het oog en een geschenk voor de liefhebber van natuur, vrijheid en natuurlijk het Gardameer!