Brasa Schlucht

Heeft u een dagje geen zin om aan het meer te zonnen, maar wilt u eens wat meer van de prachtige omgeving verkennen? Gelijk heeft u! De omgeving is werkelijk prachtig en mag niet gemist worden tijdens een vakantie aan het Gardameer. Per auto of per motor kunt u een avontuurlijke route rijden van de plaats Limone, dat aan het Gardameer ligt, naar de plaats Pieve. Mocht u niet per auto zijn gekomen, dan is het huren van een auto voor deze route zeker een aanrader.

Spectaculaire uitzichten

Tijdens de rit wordt u na elke bocht weer verrast met een spectaculair uitzicht. U heeft regelmatig de gelegenheid om de auto even te verlaten om foto’s van de overweldigende vergezichten te maken. De route van Limone naar Pieve was altijd al populair, maar het is vooral bekend geworden na het uitkomen van de James Bond-film “Quantum of Solace”.

Achtervolgingsscènes

Daniel Craig, in de rol van James Bond, reist in deze film van het Gardameer naar Siena, met zijn illustere gevangene Mr. White. Uiteraard verloopt het ritje niet rustig en wordt Bond door meerdere tegenstanders achtervolgt. Een deel van de achtervolgingsscènes uit deze film is hier in Italië opgenomen. Sinds het uitkomen van de film is de route nog populairder geworden. Het is vandaag de dag één van de meest gefotografeerde en gefilmde bezienswaardigheden van de wijde omgeving.

Stuurmanskunst

De weg is op sommige plekken behoorlijk smal en ook zeer bochtig, een beetje stuurmanskunst is dus wel gewenst. Af en toe zal men zelfs moeten stoppen om tegenliggers de gelegenheid te geven om te passeren. Hierbij geldt dat stijgend verkeer eerst gaat, dalend verkeer hoort dus te wachten tot de omhoogrijdende partij is gepasseerd.

Brasa Schlucht

Het meest bekende onderdeel van de nu beschreven route is de Brasa Schlucht. De Brasa Schlucht is een kloof van amper twee meter breed waar u met de auto of motor doorheen kunt rijden. Op een hete zomerdag kan het hier heerlijk fris zijn! Op websites als bijvoorbeeld Youtube vindt u vele filmpjes van deze spectaculaire rit: maar kijkt u liever niet en laat u verrassen door de pracht van deze magnifieke route!