Bardolino Campings en Bezienswaardigheden

Bardolino is een pittoresk plaatsje aan de oostzijde van het Gardameer. Door de paradijselijke ligging aan het water en de vele interessante bezienswaardigheden is het een geliefde vakantiebestemming. Het plaatsje heeft veel te bieden. Zo kunt u er flaneren over de boulevard in de schaduw van de olijfbomen, slenteren door de smalle winkelstraatjes en genieten van het lekkerste ijs op het gezellige Piazza Matteotti, de ontmoetingsplaats voor de plaatselijke bevolking en de toeristen. Heeft u zin in een verkoelende duik in het helderblauwe water van het Gardameer dan kunt u terecht op één van de vele strandjes aan de noordzijde van het plaatsje, waar ook allerlei watersportfaciliteiten te vinden zijn.

Campings Bardolino

Direct nabij of in Bardolino vindt u diverse campings. Camping Cisano is één van de grootste en bekendste.

Oude kerken

Cultuurliefhebbers komen in Bardolino eveneens aan hun trekken. In het plaatsje staat één van de oudste kerkjes van Italië, de San Zeno uit de 9e eeuw. Ook de San Severo is onder meer vanwege zijn bijzondere fresco´s de moeite van een bezoek waard.

Musea

Van oudsher worden er in de streek rondom Bardolino heerlijke fruitige wijnen geproduceerd. In het wijnmuseum, gevestigd in wijnmakerij “Zeni”, krijgt u een kijkje in de fascinerende wereld van de wijnproductie. Stap voor stap ziet u hoe de wijn wordt gemaakt, vanaf het verbouwen van de druiven tot het bottelen. Ook vindt u informatie over de geschiedenis van de wijnbouw rondom Bardolino en worden verschillende oude werktuigen en voorwerpen tentoongesteld. Zo is in het museum nog een wijnpers uit de 15e eeuw te bewonderen. Uiteraard kunt u in de wijnmakerij wijn proeven en kopen.

Olijfmuseum Cisano

Iets ten zuiden van Bardolino, in het dorpje Cisano, vindt u het Museo dell´Olio d´Oliva, het olijfoliemuseum. Hier ziet u hoe op een ambachtelijk manier olijfolie wordt geproduceerd en kunt u allerlei eeuwenoude werktuigen en persen bezichtigen. Wie een fles olijfolie mee naar huis wil nemen, kan terecht in de museumwinkel.

Festivals

In Bardolino is het extra gezellig tijdens de grote wijnfeesten die hier jaarlijks worden georganiseerd. Van 31 mei tot 2 juni viert men het “Palio di Chiaretto”, het feest van de zomerwijn. In de maand oktober wordt het oogsten van de druiven gevierd tijdens het “Festa dell`Uva e del Vino”. En begin juni kunt u genieten van het “Festa Medievale”, een middeleeuws feest met oude ambachten en middeleeuwse gerechten. Tijdens deze populaire festivals bruist Bardolino nog meer dan gewoonlijk.