Parco Natura Viva

Nabij het Gardameer in Bussolengo vindt u het Parco Natura Viva, een safaripark van ongeveer 40 hectare met zo’n 1500 dieren, bestaand uit meer dan 250 soorten. Het park is verdeeld in twee hoofdgedeeltes; Het Safari Park, waar u met de auto doorheen kunt rijden, en het Fauna Park, dat u te voet kunt bezichtigen. Daarnaast is er een Dinosaurus Park.

Safari Park

Het Safari Park heeft geen hekken langs de paden, u rijdt letterlijk tussen de wilde dieren. U mag met uw eigen voertuig naar binnen, of dat nu een auto, camper of bus is. Heeft u geen eigen vervoer, dan is het mogelijk een Safari Jeep te huren. Zo kunt u oog in oog komen te staan met allerlei diersoorten, slechts gescheiden door uw autoraam! Er lopen in dit gedeelte van het park bijvoorbeeld zebra’s, leeuwen, giraffes, hyena’s, struisvogels, nijlpaarden en neushoorns rond. U kunt ze allemaal ontmoeten.

Fauna Park

Het Fauna Park gedeelte bezichtigt u te voet. Het is onderverdeeld in vijf continenten, te weten Afrika, Amerika, Azië, Australië/Oceanië en Europa. Een groot gedeelte van ‘Afrika’ hoort bij het Safari Park en is alleen per auto te bezoeken, maar er is ook een stuk wandelend te bekijken. Bij ‘Amerika’ horen twee overdekte gedeeltes. Het eerste gedeelte is een tropische kas waarin het tropisch regenwoud van Zuid-Amerika wordt nagebootst. Het bevat meer dan 100 verschillende soorten planten, waaronder diverse soorten fruitbomen, en allerlei vogels en reptielen. Het tweede gedeelte bestaat uit een aquarium en terrarium waar onder andere schildpadden, kaaimannen, slangen en hagedissen te bewonderen zijn.

Dinosaurus Park

Het Dinosaurus Park herbergt vele mooie modellen van de uitgestorven diersoorten. Tegenwoordig niet meer alleen dinosauriërs, maar ook andere soorten zoals de dodo en de sabeltandtijger (de naam is officieel dan ook ‘Extinction’ Park geworden). De modellen zijn zeer realistisch gemaakt door kunstenaars, in samenwerking met paleontologen. Naast de modellen is er in dit gedeelte ook uitgebreide educatie over het uitsterven van dieren- en plantensoorten en wat dat met de aarde doet.

Bedreigde diersoorten

Parco Natura Viva valt verder op omdat het veel tijd, geld en energie investeert in diersoorten die bijna uitgestorven zijn. Er zijn diverse soorten te bezichtigen, zoals sneeuwpanters, fretkatten, Siberische tijgers en brilberen. Het park neemt deel aan vele projecten ter voorkoming van uitsterving van dit soort dieren, aan fokprogramma’s en is geïnteresseerd in het opnieuw uitzetten van soorten in het wild. Over al deze dingen is veel informatie aanwezig in het park, educatie is er erg belangrijk.