Parco Giardino Sigurta

Tijdens uw vakantie aan het Gardameer kunt u kennis maken met een prachtige en veelzijdige natuur. Er zijn verschillende parken in Italie te vinden, die de schoonheid van de Italiaanse natuur weergeven Een park dat u zeker bezocht moet hebben tijdens uw vakantie aan het Gardameer is Natuurpark Parco Giardino Sigurta. Het park behoort tot de vijf mooiste parken ter wereld en mag daarom niet ontbreken op uw bucket list. U kunt er kennis maken met prachtige bomen, bloemen en planten. Het park ligt ten zuiden van Peschiera del Garda en het is vanaf daar zo’n 20 minuten rijden

De schoonheid van Natuurpark Parco Giardino Sigurta

Natuurlijk is de omgeving rondom het Gardameer zelf ook al prachtig. Door het microklimaat aan het Gardameer kunnen er veel speciale bloemen en planten groeien. Natuurpark Parco Giardino is daar een waardevolle aanvulling op. Het is een immens grote tuin en u kunt er met een treintje door heen rijden. Wanneer u het liever op een rustige wijze wilt doen, dan kunt u de tuin ook verkennen met een golfkarretje of per fiets. U kunt dan meer op uw eigen tempo kennis maken met het veelzijdige park.

De burcht Valeggio is een aanrader

Natuurpark Parco Giardino Sigurta heeft een totaal oppervlakte van meer dan 60 hectare aan park. Van maart tot november is het park dagelijks geopend van 09:00 uur in de ochtend tot 09:00 uur in de avond. Er zijn een aantal bezienswaardigheden in het park die u zeker bezocht moet hebben. Dit is bijvoorbeeld de burcht Valeggio. Deze kunt u het beste op een afstand bekijken, omdat deze omringd is met prachtige waterlelies en rozenallee. Het park is in zijn geheel netjes verzorgd. U kunt er dan ook gerust uren rondwandelen en volop genieten van al het natuurlijk schoon.

Flora en Fauna

U moet er zeker een halve dag voor uit trekken om Natuurpark Parco Giardino Sigurta te bezoeken. Naast bloemen en planten zijn er volop vijvers, schildpadden en doolhoven te zien. Er is zelfs een kinderboerderij aanwezig in Parco Giardino Sigurta. De schitterende flora en fauna in de buitenlucht zorgen er voor dat u ook in een volgende vakantie aan het Gardameer zeker weer zal terugkeren naar Natuurpark Parco Giardino Sigurta. Door verschillende bezoekers wordt het park ook wel als een hemelse tuin beschouwd. Dat moet natuurlijk voldoende zeggen over de inhoud en vormgeving van Sigurta! Genoeg reden om er een bezoek aan te brengen. Voor meer informatie kijk op de site van het park.