Vittoriale degli Italiani

Het Vittoriale degli Italiani is de nalatenschap van de dichter Gabriele d’Annunzio. Het parkt houdt het midden tussen een museum en een attractiepark met een vreemde verzameling aan rariteiten. Bekijk bijvoorbeeld eens een torpedoboot.

Prachtige gebouwen, straten en pleinen

Het Italiaanse Vittoriale betreft een complex van verschillende prachtige en unieke gebouwen, mooie en gezellige straten en pleinen, een openlucht theater waar u beslist een bezoek aan gebracht moet hebben, verschillende tuinen en bijzondere waterwegen. U zult uw ogen dus beslist uitkijken wanneer u een kijkje neemt bij het Vittoriale degli Italiani. Het complex werd gebouwd tussen 1921 en 1938 in opdracht van Gabriele d’Annunzio, met behulp van architect Giancarlo Maroni. Beslist een magisch gezicht en het brengen van een bezoek de moeite waard.

Groots aanzicht, groots publiek

Ieder jaar wordt het Vittoriale degli Italiani bezocht door meer dan 180.000 toeristen, welke een kijkje nemen en genieten van deze mooie, onvergetelijke indruk en sfeer. Het Vittoriale degli Italiani is dan ook één van de grotere trekpleisters rondom het Gardameer en wordt dan ook steevast drukbezocht. Eén van de hoogtepunten is tevens letterlijk het hoogste punt: het Mausoleum. Dit is het hoogste punt van het domein en bezorgt u daarom een prachtig panorama uitzicht over het Gardameer, de gebouwen van het complex zelf en de tuin. Onbeschrijflijk mooi en indrukwekkend! U zult boten zien varen, de krekels horen fluiten en genieten van de zwoele lucht en de typische kruidige geur rondom het Vittoriale degli Italiani. Beslist meer dan de moeite waard!

Openlucht theater Vittoriale degli Italiani

Een betere locatie voor dit openlucht theater is er niet te vinden. Een bijzonder prachtig uitkijkpunt waar u kunt genieten van de Monte Baldo, ht schiereiland van Sirmione, de Isola del Garda en de indrukwekkende, oogverblindende Rots van Manerba. Ook zijn er, uiteraard, tijdens de zomer veel voorstellingen welke u zich de rest van uw leven zult herinneren. En als klap op de vuurpijl; ook de tuin van deze bijzondere Italiaanse villa biedt allerlei moois. Van exclusieve plantensoorten tot het unieke oorlogsschip van de excentrieke Italiaan: u vindt voor ieder wat wils bij het Vittoriale degli Italiani.